Lisa Koukila

14 Feb 2020 UPH

Lisa läser andra året på Equiopat utbildningen. Läs mer om Lisa här..

1.    Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Mitt namn är Lisa Koukila och jag bor i Trångsund, strax utanför Stockholm. Jag läser Equiopat, år 2.

2.     Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Mina intressen är såklart hästar. Jag har tre hopphästar, som jag
tävlar med. Så på min fritid är jag för det mesta i stallet. Annars tycker jag om att umgås med familjen och att fika! Är en riktig kaffetunna

3.     Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Jag tog studenten 2011 och har sedan dess arbetat. Var inne på att söka till högskola/universitet, men kände att det inte var något för mig.
Jag har idag eget företag där jag säljer hästfoder samt driver ett inackorderingsstall söder om Stockholm med 20 boxplatser. Planerna är såklart att utöka företaget med hästvård och rehab.  Tidigare arbetade jag i en foderbutik där vi sålde foder och tillbehör till alla slags djur. Där kom också intresset för foder och näringslära för hästar.

4.     Vad fick dig att söka till Equiopat?
Eftersom jag arbetade i foderbutik och lärde mig mycket om vad hästen
behöver och mår bra av så blev jag nyfiken och ville lära mig mer. Jag kikade runt på olika utbildningar och kurser. Eftersom jag alltid har hållit på med hästar och har haft egen häst sedan 11 års ålder kände jag att jag ville hjälpa mina egna hästar. Jag har tidigare anlitat olika terapeuter och känt skillnad på hästarna efter en behandling, så hittade jag UPHs utbildning till Equiopat och sökte.

5.     Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag började utbildningen i augusti 2015, och går nu alltså i årskurs två. Jag blev i juni diplomerad hästmassör. Vi har nu under hösten börjat lära oss om elektroterapi, vilket är väldigt spännande. Jag känner att jag verkligen valt rätt utbildning, har lärt mig otroligt mycket. Jag tyckte, trots alla år med hästarna att jag kunde mycket. Men efter bara ett år kan jag SÅ mycket mer!

6.     Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Jag tycker utbildningen är mycket innehållsrik, mycket mer än jag anade. Lärarna är otroligt engagerade, hjälpsamma och kunniga. Det är en familjär känsla man har när man bor på skolan.  Jag tror att efter utbildningen kommer det finnas stora möjligheter till jobb. Antingen om man vill arbeta på klinik eller om man vill vara egen. Yrket är efterfrågat i takt med att antalet hästar ökar i landet. Hästägare blir också mer och mer måna om sina hästar och vill att de ska ha den bästa vården. Där kommer vi in i bilden med djup kunskap och en seriös utbildning i ryggen.

7.     Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag erbjuder elevbehandlingar. Både massage och behandling med elektroterapi. Jag håller till i hela Stockholms området.
Jag finns på facebook @teamkoukila och min hemsida: www.teamkoukila.n.nu

8.     Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Min plan efter avslutad utbildning är att arbeta som egenföretagare och att åka ut till stall och behandla hästar. 
Längre fram är målet att ha ett eget rehab center dit kunder kommer med sina hästar för behandling. Jag ska också kunna erbjuda hästägare att stalla upp sina hästar för behandling och träning under en kortare eller längre period. Samarbete med en veterinär ingår också i planen.

9.     Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet;)..
Jag älskar inredning och att rita. Min stora dröm när jag var yngre var att bli inredningsarkitekt!

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD