Johanna Rosenlind

14 Feb 2020 UPH

Johanna läser till UPH Equiopat

1.    Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Jag heter Johanna Rosenlind och går equiopatutbildningen. Jag bor i nyköping.

2.     Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Mitt enda stora intresse är hästar och tävling. Jag älskar att tävla i hoppning med min storhäst och håller på med en satsning där för att komma till de höga klasserna. Det finns ingen bättre känsla än när man ska gå in på tävlingsbanan och känner sig väldigt taggad!

3.     Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Jag gick på realgymnasiet i nyköping med inriktning häst. Mitt sista år i gymnasiet så läste jag lärling så jag gjorde 50% av mina studier hos tävlingsryttaren py Jägerden där jag fick lära mig massor! Py är även min hopptränare och hjälper mig något enormt mycket.

4.     Vad fick dig att söka till Equiopat utbildningen?
Jag sökte till equiopat för att jag är väldigt intresserad av hur hästar fungerar och hur allt hänger ihop och vad som faktiskt händer i kroppen. Hela insidan på hästen och utsidan måste må bra för att allt ska fungera. Jag funderade ett tag på ambulansyrket där min pappa jobbar då jag är väldigt intresserad av anatomi hos både djur och människor men eftersom att det är hästar som jag älskar att jobba med så blev equiopatutbildningen mycket bättre.

5.     Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag har varit med om 5 seminarium nu och ser väldigt mycket fram emot nästa.Dock tycker jag att hemmapluggandet är svårt då jag knappt hittar tid för det. Förhoppningsvis så hittar jag en bra pluggmetod som kommer att fungera bra för mig.

6.     Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Det möter mina förväntningar väldigt bra. Utbildningen är otroligt rolig och lärorik. Jag visste att det skulle vara svårt då hästen kan vara komplicerad att förstå varför de gör som de gör och hur allt fungerar och hänger ihop hos dem.

7.     Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag kommer börja erbjuda elevbehandlingar och man kan nå mig via telefon 076-3190905, mail jojjo.rosen@hotmail.com eller på Facebook som Johanna Rosenlind

8.     Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Ja det har jag, jag tänkte antingen försöka bli anställd på em klinik eller starta eget om jag skulle hitta ett litet stall som göra att jag har möjlighet att ta emot hästar och att jag kan åka ut till kunder. Samtidigt så vill jag kombinera mitt tävlande i hoppning och hålla det på en ganska hög nivå.

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD