Evelina Estberger

14 Feb 2020 UPH

Månadens elev Equiopatstuderande Evelina Estberger

Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Mitt namn är Evelina och jag bor i Linköping. Jag studerar till Certifierad Equiopat.

Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Generellt är jag hästtokig. Speciellt i Islandshästar och dess fem gångarter. Det är verkligen en utmaning att hålla kolla på alla hästens ben och känslan när harmonin och tajming är på plats är omätbar. Ett annat intresse som ligger mig varm om hjärtat är fågelskådning. Det låter kanske fånigt, men det är svårt – väldigt svårt. Det är turen som avgör om du är på rätt plats vid rätt tillfälle och oftast har du bara ett par sekunder på dig att artbestämma. Detta underhåller snabbtänktheten och beslutsförmågan för mig. Mitt senaste projekt är träning för att jag ska må bra och hålla mina egna muskler i trim.

Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Startskottet gick hos Dille gård naturbruksgymnasium i Östersund, med Islandshäst som inriktning. Skolan gav mig möjligheten att två gånger åka på praktik till Island. Förstå gången var det unghästar som stod på schemat och andra gången turridning. Efter skolan åkte jag till Island 6 månader för att jobba med inridning och tillridning. Hemma i Sverige igen har jag varit instruktör på Hellagården och Stenholmen. Nu har jag startat en enskild firma, parallellt med utbildningen på UPH, och vill jobba för ett friskare hästsverige.

Vad fick dig att söka till Equiopat?
Det var en kär vän till mig som studerade till Djursjukskötare. Hon nämnde att det fanns en utbildning med rehabilitering söder ut. Det passade mig perfekt då jag är både nål- och blodrädd. Ett arbete som veterinär passade mig teoretisk men inte praktiskt i verkliga livet. Jag tackar denna vän från hjärtat varje dag för att hon i förbifarten pratade om detta. Ett par snabba ord som med facit i hand blev avgörande för att jag skulle hitta mitt drömjobb.

Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Nu är termin 3 av 4 i full gång och vi har precis gått igenom elektroterapi. Det går bra! Utbildningen är svår och den håller ett högt tempo. Nu har allt informationsflöde börjat stanna upp och vi skall mer lära oss att jobba med dem förvärvade kunskaperna, vilket känns både roligt och spännande.

Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Utbildningen är över förväntan. Jag minns fortfarande vårt första seminarium. Vår lärare kollade i böckerna typ två gånger på fyra dagar. Hon kunde allt! Det ingav sådan respekt och motivation till att bli lika duktig. Så håller det på. Otroligt pålästa lärare som är duktiga pedagoger. Jag är väldigt nöjd. Vi behövs där ute, så yrket i sig kallar på oss.

Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag erbjuder behandlingar i form av diplomerad massageterapeut, ej elevbehandlingar. All information finns på min hemsida estberger.nu, eller Facebook med namnet Equiopat Evelina Estberger. Ett samtal är alltid välkommet, vare sig det är en bokning eller en fundering.

Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Med tanke på att jag startat mitt företag och är i full gång blir svaret ja. Som massageterapeut på häst, och blivande Equiopat, vill jag med skicklighet, kunskap och förståelse erbjuda hästar förebyggande friskvård och rehabilitering. Målet är att behandla mina patienter till ett friskare liv utan muskulära smärtor. För att individerna med sina exteriöra förutsättningar skall kunna leverera ridglädje och önskvärda resultat. Dig som hästägarea vill jag bemöta med stor ödmjukhet och respekt där målet är att mötas i ett delat hästintresse

Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet;)
Det skulle kanske vara att jag är sjukt rädd för spindlar. Dem rör sig otäck och är alldeles för snabba för sitt eget bästa. Jag skickar alltid mina bröder för att eliminera dem!

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD