Emilia Wikström

14 Feb 2020 UPH

1.    Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Jag heter Emilia Wikström och jag är 20 år gammal. Jag bor i Forshaga, som ligger 2 mil norr om Karlstad i Värmland, tillsammans med min mamma, pappa och tibetanska terrier Cleo. Jag läser Friskvårdskonsulent hund på UPH.

2.     Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Mitt största intresse är ju såklart hund, otippat va? Det är det jag tillbringar mest tid på och även det som får mig att må bra. Jag kan inte komma på någon bättre känsla än när man gör något och har roligt tillsammans med sin hund, vare sig det handlar om att tävla i rallylydnad eller bara ligga och mysa i soffan. Det är bland det bästa jag vet!

3.     Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Jag tog studenten 2015 där jag läste samhällsprogrammet med beteendeinriktning. Sedan dess har jag jobbat inom vård och omsorg, både på demensboende och inom hemtjänst. Jag hade ett kort avbrott då jag jobbade som butiksbiträde på Telia, men det var inget för mig!

4.     Vad fick dig att söka till Friskvårdskonsulent/ Canineopat?
Jag hade länge tänkt att jag ville jobba med djur, men jag ville helst rikta in mig på hundar. Egentligen lockade inte själva veterinäryrket heller så mycket, då det är alldeles för blodigt och en avlivning skulle jag aldrig klara av. Då tänkte jag att något djursjukvårdar-aktigt med inriktning på rehab vore perfekt. Jag googlade runt och hittade då till UPH:s hemsida, och tyckte att detta verkade helt rätt för mig. Dock var detta under mitt sista år på gymnasiet, och jag hade inte den ekonomiska möjligheten att söka till utbildningen. Jag la mina tankar på hyllan.

I maj 2016 var jag och min bästa kompis (som är lika hundnörd som jag) på en föreläsning/workshop om nose work. I bilen på väg hem från detta var jag helt vansinnig. Jag var så arg på mig själv, för det var ju verkligen hundar jag ville jobba med. Jag hade vid den här tiden ställt in mig på att läsa och sökt till personal- och arbetslivsprogrammet på Karlstads Universitet. När jag väl landat hemma så gick jag direkt in på UPH:s hemsida och kontaktade Linda, och nu har jag börjat på min drömutbildning!

5.     Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag är inne på min första termin på Friskvårdskonsulent Hund, och jag ska samläsa den med Canineopat. Jag tycker det går väldigt bra, även om det är tunga grejer vi går igenom. Det är mycket, men det är roligt!

6.     Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Om man säger såhär: jag hade väldigt höga förväntningar på utbildningen, och den överträffar dom allihop. Lärarna är jättebra, engagerade och motiverande. Lokalerna är fräscha och fina. Kurslitteraturen är lätt att förstå, även om det är väldigt mycket mer djupgående än vad jag trodde från början. Allt är helt enkelt super!

7.     Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag erbjuder elevbehandlingar, och om man är intresserad når man mig antingen på mail: emilia-wikstrom@hotmail.com eller på mitt nummer: 070-2439544.

8.     Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Min plan efter avslutad utbildning är att öppna en egen rehab- och friskvårdsmottagning. Min stora dröm är att ha ett rehab/träningscenter med en liten butik och webbshop, en egen hundträningshall för uthyrning och en mottagning för rehabilitering och friskvård. En stor hundpool för simträning vore inte helt fel heller… Inga drömmar är för stora!

9.     Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet;)..
Hmm, något som inget vet… Att jag är halvfinsk kanske och det enda jag kan är att räkna till 5 och säga hund: KOIRA :)

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD