Carolina Tobrant

14 Feb 2020

Läs om Carolina som läser andra året på UPH Equiopat utbildning

1.    Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Mitt namn är Carolina Tobrant och jag går andra året på UPH Euiopat. Jag bor i Fjärås strax utanför Kungsbacka i Hallands län.

2.     Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Mina intressen är vår hästgård och mina barn. Jag har ridit och har haft hästar i hela mitt liv. Mitt fokus har alltid varit unghästar. Min sambo tävlar internationell hoppning vilket har gjort att de flesta helger på året är vi på tävlingar. Vår familj andas häst och mitt största intresse finns i friskvård och rehabilitering på häst. Sunda och friska hästar och glada och nöjda barn är det som får mig att må bra i livet.

3.     Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Tidigare har jag studerat sporadiska kurser på universitetet. Jag har jobbat som rekryterare, Key account manager, marknadsförare, project manager, HR chef, konferenschef. Detta har vart en rolig del i livet men aldrig något som jag fastnade för. Jag ville göra nytta och förändring. Jag ville gå från jobet och känna att jag hade gjort en skillnad. Det var i samma veva som jag blev gravid med mitt andra barn som jag beslutade mig för att börja studera till Equiopat. Har inte ångrat en sekund efter jag tagit det beslutet.

4.     Vad fick dig att söka till Equiopat?
Jag ville göra skillnad och åstadkomma mirakel. Jag ville se färre långtidsskadade hästar och vara med och påskynda deras läkning. Sen vill jag finnas där innan skadan kommer och guida både ryttare och häst till en mer hållbar träning.

5.     Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag går andra året och jag tycker det går riktigt bra. Dock är det tufft att pussla ihop vardagslivet med två barn under två år med heltidsstudier. Men det är stor skillnad att studera till något som man genuint brinner för än hur det kändes i gymnasiet tex.

6.     Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Den möter upp mig bra. Jag glömmer aldrig efter första seminariet som jag åkte hem och kände att jag hade lärt mig mer om häst än vad jag hade gjort under hela mitt vuxna liv. Då insåg jag hur mycket mer det finns att lära sig om hästen. Också mycket som man nu tycker att alla som håller på med hästar borde känna till. Men det är ju också därför vi Equiopater finns till.

7.     Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag erbjuder elevbehandlingar. Jag tar emot hästar hemma samt åker ut till stall. Jag finns på Stall Elofsson i Fjärås. www.alltförhästen.se och Equiopat Carolina Tobrant.

8.     Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Jag vill jobba med detta så mycket som det går. Ser fram emot att få lägga ner en heltid på att få göra det man älskar och brinner för. Min dröm är att starta och bygga upp en riktig klinik hemma på gården med seminstation, rehabilitering och möjlighet att ta emot hästar för långtidsrehabilitering.

9.     Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet;)..
Jag är diplomerad massör på människa sedan 10 år tillbaka med detta är något jag aldrig har jobbat med. Jag körde och tävlade i motorcross när jag var ung. Något som jag dock aldrig skulle våga mig på idag.

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD