Linda Björkman Equiopat

Elev Equiopat

Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Jag heter Linda Björkman och går sista terminen på Equiopat-programmet klass B. Jag bor utanför Oskarshamn, Smålands ostkust på en hästgård.

Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Jag har så klart ett stort hästintresse! Vi har 4 egna hästar hemma men antalet varierar då vi även tar emot inridning och utbildningshästar. Hemma på gården har vi en verksamhet där vi inriktat oss på avel och unghästar, (Supreme Stables) att ta fram välstammade föl och sedan följa deras utveckling till 5 år ålder är väldigt spännande och lärorikt, varje häst lär man sig något nytt av. En heldag hemma på gården med familjen och hästarna är en bra dag ????

Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Jag har tidigare studerat till Hippolog med hästutbildning som inriktning. Jag gick 2 år på Flyinge och 1 år på Strömsholm. Detta har varit en stor hjälp under denna utbildningen, att ha en stadig grund att stå på. Jag är även svensk ridlärare lev II, vilket jag blev efter mina hippologstudier då jag arbetade på ridskola. Innan jag bestämde mig för att studera arbetade jag bland annat hos Arnold Assarsson, Sindarve gård/ridläger och praktik hos Henrik Ancarkrona.

Vad fick dig att söka till Equiopat?
Jag sökte till Equiopat då jag ville ha en helhetsbild av hästens välmående. Jag hade lärt mig hur man föder upp och utbildar hästar, träningsfysiologi. Men inte hur man kan få hästarna att må väl i hela kroppen och förebygga skador/få hästen hållbar eller rehaba skador om olyckan är framme.

Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag går sista terminen nu vilket känns jättekonstigt, att jag ska vara klar snart. Det har varit intensiva 2 år men väldigt roliga och lärorika. Det krävs mycket självdisciplin att plugga på distans och man måste läsa mycket och varje dag. Det är mycket man ska hinna med i vardagen med plugg, jobb, hästar och familj men det är jätte roligt och man lär sig så mycket. Det är värt lite slit!

Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig? Jag tycker att man får en bra bild av vad som förväntas av mig som Equiopat. Sen är det upp till var och en hur mycket man vill arbeta med det och hur mycket timmar man vill lägga på det. Att arbeta med hästar är tufft och man måste vara flexibel. Det är ett stort plus att vi läser till djurvårdare också då det öppnar dörrarna till bra samarbete med veterinärer och kliniker.

Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag erbjuder behandlingar och man når mig bäst på telefon 0730263098 eller via mina sociala medier där man hittar mig på Supreme Stables.

Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Jag kommer fortsätta att utveckla mitt företag med behandlingar och rehab. Eftersom vi redan har utbildningshästar i verksamheten så hoppas jag att vi kan utveckla det med rehabuppstallningar för konvalescenter.

Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet ;)..
Jag har tagit mig runt 2 Tough viking lopp och 2 touhest lopp på 1 år.

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD