Våra lärare

Kort beskrivning av våra lärare

Michaela Östman är utbildad UPH Equiopat®, massageterapeut human samt Equipmentcoach och jobbar dagligen med sporthästar. Michaela är mentor för hästklasserna. Michaela har lång erfarenhet av häst, inte minst internationellt.  

Elin Vidberg är utbildad UPH Equiopat®, massageterapeut human, lic. Personlig Tränare och har lång erfarenhet av hästar. Elin jobbar även som domare för islandshästar och är ridinstruktör. Elin är mentor för Equiopat klasser och lärare i human och Friskvårdskonsulentklasserna.

Lotta Olsson, veterinär på skolan. Föreläser inom flera ämnen på häst och hund. 

Marie-Louise Granholm, Canineopat med gedigen erfarenhet av hund och häst. Marie-Louise är ansvarig för hundrehabet tillsammans med vår veterinär och är mentor för hundklasserna. 

Sanna Wedenström, meriterad sadelutprovare. Undervisar praktiskt i Friskvårdskonsulent Häst och Equipmentcoach. Sanna driver företaget Complett Hälsa för häst & ryttare. 

Maria Olsson, Cert Canineopat och Friskvårdskonsulent hund. Maria jobbar främst med hundklasserna och är även mentor för Friskvårdskonsulent hund. Maria har även egen mottagning på sin hemort.
Sofie Persson, leg Djursjukskötare. Lång erfarenhet av klinikarbete med specialkompetenser i anestesi och tänder.

Lone Olesen , veterinär på skolan. Föreläser inom flera ämnen på häst och hund.

Hanna Ebbesson, leg sjukgymnast på skolan. Undervisar i alla humanämnen samt träningsfysiologi och hästämnen. Hanna är hästtjej i grunden och har även jobbat som fysioterapeut på hund bl a annat på Blå Stjärnan i Göteborg.

Administration

Linda Tovek, VD är skolchef sedan 12 år tillbaks. Utbildad UPH Equiopat® på häst och massageterapeut på human samt livscoach samt B-tränare. Har i huvudsak jobbat med elitpresterande hästar. Har lång erfarenhet av behandling av häst, inte minst internationellt, samt tidigare jobbat med marknadsföring och multimedia. 

Niclas Renstedt, driver gården tillsammans med Linda. Sköter allt underhåll på gården samt driver Byggfirman KLT Byggservice. Niclas har stor del i utvecklingen av skolans verksamhet.

Jeanette Dyberg,  jobbar med ekonomi och administration. Nettan har lång erfarenhet inom vården, senast som läkarsekreterare. Hundar och rehab ligger Nettan varmt om hjärtat.

Stall, rehab och semin

Sofia Schûtt, stallchef, 

Daniella Page, beridare, 

Hannah Pålsson, hästskötare

Katariina Westerholm, seminassistent och hästskötare. Jobbat på stort stuteri under 20 år som seminassitent samt jobbat med travhästar hela livet.

Fredric Spång, semin veterinär på gården.


Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD