Hanna Forsman Djurvårdare 

Elev Djurvårdare

Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?  
Jag heter Hanna Forsman och studerar till Djurvårdare på nivå 2, klass DJ19B. Jag bor i Åhus, Skåne län.

Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet? 
Jag brinner för att träna lydnad och spår med mina hundar ihop med min sambo som har samma intresse. Sambon tränar även vallning. Jag har en Schäfer vid namn Ester  och Sambon har en Aussie vid namn Spice. Vi båda går i tävlingstankar och planerar att tävla ihop under årets gång.

Berätta om dina tidigare studier och arbeten? 
Jag har tidigare arbetat som undersköterska i 5 år på både sjukhus och i hemsjukvården.

Vad fick dig att söka till Djurvårdare ?  
Jag har länge sökt till Djursjukskötarprogrammet på SLU, men började sedan läsa lite om djurvårdare och insåg att jag hellre ville bli det för att få mer av just själva omvårdnaden och det nära arbetet  med djuren.

Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag är nu på mitt 7:e av 11:e seminarie och är färdig djurvårdare på nivå 2 i juni.  Jag har klarat alla prov med resultatet VG, och är nöjd med min insats hittills. Detta är ju så roligt och givande.

Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig? Den lever verkligen upp till mina förväntningar. Drömmen har sedan länge varit att arbeta med djur, och nu får jag äntligen den möjligheten. Lärarna är väldigt kompetenta och har en väldigt bra utlärningsteknik.

Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad? 
Nej, jag kommer ju att arbeta som djurvårdare på nivå 2, då arbetar man oftast i team på klinik, djursjukhus eller liknande.

Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Ja, jag vill ju gärna arbeta på klinik eller större djursjukhus. Jag har dock under utbildningens gång fått upp ögonen för hästar, jag har inte haft någon erfarenhet av hästar tidigare men har verkligen börjat tycka om hästen i sig, samt arbetet kring häst. Kanske kommer jag att arbeta även med häst i framtiden, för det området vill jag lära mig mer om.

Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet ;)..  
Jag har nog inget särskilt att säga, jag är bara väldigt taggad och glad över möjligheterna som utbildningen ger, det ska bli riktigt roligt.

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD