Carolina Bohamn

14 Feb 2020 UPH

Läs om Carolina Bohamn som läser friskvårdskonsulent hund och bor i Varberg.

1.    Vad heter du, vilken klass går du samt var bor du?
Jag heter Carolina Bohman,bor strax utanför Varberg och går 2:a terminen på Friskvårdskonsulent Hund.

2.     Berätta om dina intressen och om saker som får dig att må bra i livet?
Hundar är mitt stora intresse! Jag höll tidigare på med hästar, hade flera egna hästar och arbetade i tävlingsstall bl a hos Henrik Lannér, Stall M-son och även varit hos Rolf-Göran Bengtsson. Jag blev rätt allvarligt sjuk för ett antal år sedan och fick lägga hästarna på hyllan men skulle självklart ta upp det igen. Jag hade även hund på den tiden, (såklart) och det blev att hundarna tog mer och mer plats och nu är det bara hund i mitt liv. Nu har jag uppfödning av Engelsk Springer Spaniel, blev 2:a Årets Springeruppfödare 2015 och min ena hund blev 5:a Årets Springer samma år. Jag tävlar och tränar i lydnad, rallylydnad,viltspår, deltar på utställningar men mitt främsta intresse vad det gäller hundar är apportering och jaktträning och jag deltar på fågeljakter så ofta det finns tillfälle. Jag har två hundar hemma, Lisa och Coco och några ute hos fodervärdar. Jag är också ordförande i Springer Väst så där blir en hel del engagemang och jag anordnar jaktprov för spaniel i västra distriktet. Jag har även en dotter på 3,5 år så det gäller att pussla för att få tiden att räcka till.

3.     Berätta om dina tidigare studier och arbeten?
Förutom att ha jobbat med hästar i många år så jobbade jag flera år i en hund och hästbutik som jag sedan tog över själv och drev i ett antal år, jag har även haft ett grossistföretag med hund och kattprodukter där vi sålde kvalitativa produkter till butiker runt om i landet, jag hade också en webshop där vi sålde hundartiklar till privatpersoner. När jag sålde dessa företag sommaren 2015 fick jag möjligheten att gå denna utbildningen vilket jag är väldigt glad över! Utöver det har jag jobbat i många år inom restaurangbranschen och jobbat många år på båtar, främst i Norge. Där jobbade jag i casinot, först som croupier och sen som bartender. I Norge är det inte lagligt med spel i land så vi hade många spelsugna norrmän med oss på båtarna. En mycket rolig och spännande tid! Nu jobbar jag till största del hemifrån och då gör jag bokföring för mindre företag och jag har även kurser i apportering för fågelhundar och tar emot hundar för trimning, främst då spaniel.Det gör att jag kan arbeta även när jag har valpkullar hemma. Ibland hoppar jag också in som vikarie på förskolor och skolor i Varbergs Kommun.

4.     Vad fick dig att söka till Friskvårdskonsulent hund?
När jag höll på med hästar så hade vi olika teraupeter som kom till hästarna och även tittade över hundarna ibland och då väcktes mitt intresse för detta men det är först nu som det har passat i livet att söka utbildningen. När jag hittade UPH i Älvsered så var det ingen tvekan! Passar mig perfekt,nära och bra, hög kvalite på utbildningen och jag kan kombinera mina studier med mina andra jobb.

5.     Hur långt har du kommit i dina studier och hur tycker du att det går?
Jag är inne på 2a terminen på Friskvård Hund och tanken är att även läsa till Canineopat till våren. Jag tycker att det går bra men det är tufft att hinna läsa hemma då jag även måste jobba för att få allt att gå runt men vill man så kan man!

6.     Hur väl möter utbildningen upp dina förväntningar på yrket och själva utbildningen i sig?
Det är mycket kompetenta lärare vi har och det känns som vi får en bra, bred och gedigen utbildning.

7.     Erbjuder du elevbehandlingar och var når man dig om man är intresserad?
Jag tar emot hundar för behandling hemma på gården och man hittar all info om mig under min hemsida www.ljungstorps.se . Jag har även en Facebooksida "Kennel Ljungstorps" där man kan hitta info.

8.     Har du redan nu en plan efter avslutad utbildning?
Min plan är att ha ett hundcenter hemma på gården med brett utbud. Det blir uppfödning,trimning och klippning av hundar, kurser, friskvård och rehab och jag kommer att arbeta tillsammans med veterinärer och även andra uppfödare och instruktörer.

9.     Berätta något om dig själv som ingen på UPH Education vet;)..
Två tidigare passioner som jag haft och gärna skulle ta upp igen om det fanns fler timmar på dygnet är att träna thai- och kickboxning och köra MC. Jag har haft 4 stycken MC och då ska det vara riktiga plastracerhojar med mycket hästar i :))

Kort om UPH

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling. Våra utbildningar är under statlig tillsyn, sk Konst-och kulturutbildningar med vissa andra; Canineopat, Equiopat samt Friskvårdskonsulentutbildningarna.

Kontakta oss / Besök oss

Okome Backagård 228, 311 65 Vessigebro
Hotellvägen 6, 311 63 Älvsered
Centrumvägen 3, 311 63 Älvsered 


E-post: info@uph.nu

Öppettider:
Mån-fre 8.00-16.00

Telefon:

Frågor om utbildning: 0703-940 440
Veterinär: 0703-940 410
Linda: 0703-940440
Ledning/ Marknad
Jeanette: 0703-474822
Ekonomi/Administration

Lone: 070-3940410
Michaela: 0707-512379
Marie-Louise: 0702-400236

© 2020 UTBILDNINGSCENTRUM FÖR HÄST/HUND OCH HUMANVÅRD